Lättnad när EU lägger ner prövningen av momsbefrielse på ideella föreningar

De ideella föreningarna är i huvudsak befriade från att redovisa moms. EU-kommissionen underkänner de svenska föreningarnas undantag från momsredovisning, eftersom det strider mot EU:s momsdirektiv. Idag blev det dock klart att EU-kommissionen lägger ner prövningen.

- Beskedet från EU-kommissionen är välkommet. Även om EU-kommissionen i sak vidhåller sin uppfattning, är det bra att de lägger ner sin prövning, säger Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet som är en ideell förening.

Reumatikerförbundet ser positivt på beskedet att EU-kommissionen lagt ned överträdelseärendet om moms och ideella föreningar. Närmare 130 000 föreningar påverkas direkt och indirekt av frågan. 

- I dag gläds många ideella föreningar åt att frågan om momsbefrielse fått en positiv vändning, men man ska komma ihåg att det är hela Sveriges föreningsliv med alla sina medlemmar som är de verkliga vinnarna, säger Anne Carlsson

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler