Lättöppnad förpackning godkänd av Reumatikerförbundet har vunnit pris

- Reumatikerförbundet har i samarbete med bland annat Unicum i flera år arbetat för att företagen ska erbjuda konsumenterna lättöppnade förpackningar. Nu kan även människor med nedsatt handfunktion öppna förpackningar, säger Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet. 

På Scanpack mässan utdelades 2012 års Scan Star pris 2012 till Tetra Pak för deras kork  DreamCapTM 26. Korken är utvecklad i nära samarbete mellan Reumatikerförbundet och Tetra Pak. 

Juryns motivering är: "En ny innovativ kork utvecklad för att möta konsumenternas behov. Korkens funktionalitet och enkelhet har testats av både Svenska Reumatikerförbundet och av juryns medlemmar och båda parter anser att den mycket väl motsvarar konsumenternas krav.”

-          Många människor har svårt att öppna både läkemedelsförpackningar och dagligvaruförpackningar, vi är mycket glada att vårt arbete ger resultat, säger Anne Carlsson. 

Korken är testad och godkänd enligt Reumatikerförbundets metod. Testerna görs i fokusgrupper, där deltar personer med dokumenterat nedsatt handfunktion och alla hanteringsmoment måste uppnå en fastställd nivå för att förpackningen som helhet ska bli godkänd av Reumatikerförbundet som lättöppnad. Flera företag samarbetar med Reumatikerförbundet i sin produktutveckling för att bättre tillgodose konsumenternas krav. 

 För mer information

Rolf Greiff,  Reumatikerförbundet, tel 08 -  505 805 13, mobil 070 -  266 79 25 
Anne Carlsson, ordförande Reumatikerförbundet,  070-522 25 65.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler