Mer forskningspengar genom nytt samarbete

Köpa nässpray i dag? Då kan du samtidigt bidra till att knäcka reumatismens gåta. Den 21 maj startar nämligen en insamlingskampanj av Reumatikerförbundet och Apoteket.

Reumatism drabbar alla åldrar och kan göra de enklaste saker till plågsamma utmaningar. Det finns 20-åringar som knappt kan öppna ett mjölkpaket och det finns barn som har ständig värk. Ungefär en miljon svenskar lever med en reumatisk sjukdom eller annan sjukdom i rörelseorganen.

För att stödja forskningen inom reumatism och öka möjligheterna till bättre behandling har Reumatikerförbundet inlett ett samarbete med Apoteket. Från och med den 21 maj till och med den 17 juni kommer Apoteket att erbjuda alla sina kunder i samtliga butiker i landet att skänka pengar till forskningen.

Reumatikerförbundets ordförande Lotta Håkansson är mycket glad över samarbetet;

– När vi pratar om reumatism menar vi egentligen 200 olika, kroniska sjukdomar och även om det forskas på området saknas det fortfarande viktig kunskap om dem och hur de uppstår och bäst behandlas. Kampanjen är en fantastisk möjlighet för oss att nå ut till alla de människor som besöker Apotekets butiker runt om i landet, säger hon.

Sanna Lindelöf, projektledare på Apoteket, berättar att Apoteket har närmare 100 000 kundmöten varje dag.

– Vi träffar dagligen människor med reumatiska sjukdomar och deras anhöriga i våra kundmöten på apotek. Genom samarbetet vill vi bidra till forskning och hjälpa personer som lever med en reumatisk sjukdom att få ett enklare liv. Vi hoppas också kunna öka kunskapen om artros hos allmänheten, särskilt på de apotek där vi gör gemensamma aktiviteter i samband med Artrosdagen i juni, säger hon.

För fler kommentarer av Reumatikerförbundets ordförande, var god kontakta: Lotta Håkansson, telefon 072 - 566 35 77.


Om Reumatikerforbundet
Reumatikerförbundet är Sveriges största patientorganisation med närmare 48 000 medlemmar. Vi företräder över en miljon personer i Sverige som har en reumatisk sjukdom, eller någon annan sjukdom i rörelseorganen. Sedan 1945 har vi arbetat med att informera och sprida kunskap om reumatisk sjukdom och övriga sjukdomar i rörelseorganen, och med att påverka beslutsfattare på alla nivåer. Genom Reumatikerförbundets insamlingsarbete stödjer vi forskning för att hitta lösningen på reumatismens gåta. De senaste fem åren har vi delat ut över 100 miljoner kronor till forskning.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler