Omregleringen av apoteken - ett misslyckande

I morgon torsdag den 27 september klockan 06.50 gästar Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson morgonsoffan i SVT.

Anne kommer att berätta om hur medlemmarna tycker att det har blivit att få tag i sina receptbelagda mediciner från apoteken.

 

 

- Vi vet att många av våra medlemmar inte får ut alla sina receptbelagda läkemedel vid ett och samma tillfälle. Får man ut nio av tio läkemedel får man ändå besöka fler apotek. Detta är inte acceptabelt, för oss är läkemedel en del av vård och behandling, säger Anne Carlsson.

Reumatikerförbundet har under ett par veckor via en enkät på hemsidan frågat medlemmar och andra som är intresserade, hur de påverkats av omregleringen. Av de 1106 personer som svarat säger så många som 36 procent att de får gå till flera apotek för att få tag i sina receptbelagda läkemedel.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler