På lördag är det Internationella Reumatikerdagen Pressmeddelande

Runt om i Sverige och utomlands uppmärksammas den Internationella Reumatikerdagen som är den 12 oktober varje år. Inför den kommer det att ske olika aktiviteter, dels på lördag den 12 oktober men också under hela veckan med bland annat öppna besök på Reumatologmottagningar. På många platser sker lokala aktiviteter i regi av våra reumatikerföreningar och reumatikerdistrikt.

Här kan du hitta en del av de aktuella arrangemangen.Besök gärna vår hemsida för att ta del av hela den aktuella listan på aktiviteter!

Dalarna
Reumatologkliniken vid Falu lasarett uppmärksammar Internationella reumatikerdagen fredagen den 11 oktober. Screening-mottagning för dig som är yngre än 45 år och har värk och/eller stelhet i ryggen sedan mer än 3 månader och för dig som har svullna leder och inte vet orsaken.
 
Jämtland
Öppet hus på Reumatogogenheten, Remonthagen, Östersund den 14 oktober
 
Skåne Forskningsdagar i Skåne om artros!Malmö den 5 november kl 17:00-21:00Lund den 6 nov kl 13.30-18:00
 
Stockholm
Den 11 oktober demonstration av ultraljud på svullna och inflammmerade leder i fingrar, händer och armbågar på Reumatologmottagningen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
Forskningsdag i Stockholm på Karolinska Institutet
 
Sörmland
Den 9 oktober på Hälsotorget, Kullbergska sjukhuset. Mer information kommer.
Den 10 oktober i vestibulen på Mälarsjukhuset. 
 
Norrbotten
Föreläsning i Kalix om fibromyalgi den 12 oktober. Mer information kommer.
 
Värmland
Öppet hus på Reumatologmottagningen den 11 oktober på centralsjukhuset i Karlstad. Drop-in för dig som är över 18 år och som under det senaste halvåret fått en eller flera kvarstående svullna leder och ännu inte vet orsaken.
 
Västmanland
Öppet hus på Reumatologen i Västerås den 11 oktober. Reumatologen visar upp sin verksamhet och erbjuder besökare en kortare kostnadsfri läkarkonsultation.
 
Västra GötalandVerksamheten för reumatologi inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset vill åter uppmärksamma vikten av tidig kontakt för reumatiska ryggsjukdomar. Det gör de på två sätt:
1) drop-in på förmiddagen den 11 oktober
2) föreläsning för allmänheten på eftermiddagen den 12 oktober
  

 

Publicerad  2013-10-07 13:06 CEST


​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler