Pressinbjudan: På Artrosdagen uppmärksammas Sveriges vanligaste folksjukdom

Artros är den vanligaste folksjukdomen i Sverige och den kommer att bli ännu vanligare visar ny forskning från Lunds universitet. Inom en snar framtid har var tredje person över 45 år uppsökt läkare och fått diagnosen artros.

För andra året i rad arrangeras Artrosdagen på T-Centralen i Stockholm. Reumatikerförbundet och forskare från Lunds universitet bjuder in till en heldag fylld med aktiviteter på temat artros.

Media välkomnas att delta på Artrosdagen som sker torsdagen den 2 juni på T-Centralen, övre plan, Stockholm mellan klockan 07:00 -19:00.

Under hela dagen kommer det finnas fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare, forskare och patienter på plats som berättar om hur det är att leva med artros. De ger tips och råd och förklarar vad som händer i lederna när man får artros. Varje heltimme mellan klockan 11:00 och 14:00 kommer det ordnas panelsamtal på två olika teman. Moderator är Eva Nilsson Bågenholm.

Vad kan du som artrospatient göra själv? Deltagare: Marie Granberg- Fysioterapeuterna, Leif Dahlberg – Ortoped, Lunds Universitet, Gunnel Jonsson - Artrosinformatör och forskningspartner, Reumatikerförbundet

Hur kan omhändertagandet av personer med artros bli bättre? Deltagare: Leif Dahlberg – Ortoped, Lunds Universitet, Karin Stenström – Statens beredning för medicinsk och social utvärdering , Dag Larsson – Landstingsråd (S), Emma Spak - Sveriges Yngre Läkares Förening

När: Artrosdagen klockan 07:00 och 19:00, torsdagen den 2 juni 2016.

Var: T-Centralen, övre plan, Stockholm.

Observera att ingen föranmälan behövs.

För frågor: Nina Unesi, pressekreterare Reumatikerförbundet, 070 190 35 60, nina.unesi@reumatikerforbundet.org

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler