Pressinbjudan Reumatologisk forskning i Helsingborg uppmärksammas

Måndagen den 23 april uppvaktar Reumatikerförbundet reumatologikliniken i Helsingborg för att uppmärksamma deras forskning om ledgångsreumatism. Under de senaste fyra åren har 1,5 miljoner kronor tilldelats forskningsprojektet BARFOT som kliniken i Helsingborg är en del utav.

På plats är forskningslaget som tilldelats anslag från Reumatikerfonden och inbjudna är givare som stödjer Reumatikerfonden. Under informella former berättar forskarna om sitt arbete och givarna har chans att ställa frågor.

Reumatologikliniken i Helsingborg har en lång tradition av forskning kring ledgångsreumatism, bland annat som del av forskningsprojektet BARFOT*. Arbetet har fokuserat på att tidigt upptäcka och behandla sjukdomen. Deras forskning om kortisonets positiva påverkan på behandlingsresultatet har givit internationell uppmärksamhet.

 

Pressinbjudan
Välkommen att ta del av den senaste forskningen och se hur givarnas gåvor omsätts till livsviktig forskning.

Tid: Måndag 23 april, kl. 14.00-15.00

Plats: Helsingborgs lasarett, gästmatsalen plan 1

Mer information:   
Anne Carlsson, ordförande Reumatikerförbundet tel: 070 – 522 25 65  
Kontaktperson på plats:
Yvonne Enman, informatör Reumatikerförbundet tel: 070-246 91 12


Reumatikerfonden är den enskilt största finansiären av icke statligt bidrag till reumatologisk forskning. Fonden administreras av Reumatikerförbundet, innehar 90-konto och granskas av stiftelsen för insamlingskontroll.

*BARFOT- Bättre antireumatisk farmakoterapi 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler