Reumatikerförbundet får 7 miljoner från Svenska PostkodLotteriet

Reumatikerförbundet får 7 miljoner kronor i utdelning från Svenska PostkodLotteriet. Det är den högsta utdelning som Reumatikerförbundet tilldelats under åren som förmånstagare. Pengarna kommer bland annat att användas till forskning kring ledsjukdomen artros.  

- Tusen tack till alla som stödjer Svenska PostkodLotteriet. Pengarna kommer att vara en fantastisk tillgång i vårt arbete med att stödja forskningen för att lösa gåtan om artros och de reumatiska sjukdomarna. Artros är en folksjukdom som berör många människor, men tyvärr är forskningen mycket eftersatt. I år tar vi därför ett extra krafttag genom vårt temaår "Reumatikerförbundet – Kunskap som lindrar" för att öka kunskapen om och samla in mer pengar till forskning kring artros, säger Anne Carlsson, ordförande Reumatikerförbundet.

Stefan Carlsson är nytillträdd landshövding i Kalmar län och har levt med artros i många år.

- Jag tycker det är mycket positivt att Reumatikerförbundet uppmärksammar och stödjer forskning kring artros. Det finns mycket som jag kan göra själv för att lindra mina besvär, men det bästa hade ju varit om man kunde upptäcka sjukdomen tidigt och då också enklare än idag behandla och helst bota artros.

Reumatikerförbundet samlar in gåvor och finansierar reumatologisk forskning via Reumatikerfonden. Reumatikerförbundet har sedan 2009 tilldelats 17 660 514 miljoner kronor av Svenska PostkodLotteriet.

Fakta artros

Artros är en av våra stora folksjukdomar och den vanligaste ledsjukdomen. Vid artros bryts brosket i leden gradvis ner vilket leder till smärta, stelhet och rörelsesvårigheter. Artros är vanligast i händer, knän, höfter och fötter. Man kan idag inte bota artros, men med information/deltagande i patientskolor, anpassad träning och vid behov viktnedgång, så kan man lindra smärtan och besvären. Nästa steg är smärtstillande läkemedel och eller operation.

För mer information:
Anne Carlsson, ordförande Reumatikerförbundet
Telefon: 070-522 25 65
E-post: anne.carlsson@reumatikerforbundet.org

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler