Reumatikerförbundet lanserar digital mobiltjänst för nyheter, receptbeställning, hälsoregistrering och mer

En viktig del i Reumatikerförbundets arbete är att på olika sätt bidra till utvecklingen av en modern sjukvård. Därför lanserar Reumatikerförbundet en digital tjänst, en mobilapplikation, riktad till personer med reumatiska sjukdomar och deras anhöriga. 

I appen finns de senaste nyheterna från Reumatikerförbundet. Användaren kan via BankID-inloggning också se sina tillgängliga förskrivna recept, samt recepthistoriken 15 månader bakåt. Genom en fullmaktsfunktion kan användaren även se och hantera sina anhörigas recept. Det går att beställa uttag av receptbelagda läkemedel direkt i appen från apotek, där också hemkörning erbjuds kostnadsfritt. Applikationen är utvecklad för mobiltelefoner och läsplattor och heter kort och gott Reumatiker .

– Det var viktigt för oss att samla hälsotjänster som underlättar livet för personer med reumatisk sjukdom på en plats, i en app. I vår framtidsanalys används digitala e-hälsotjänster i sjukvården. I takt med att digitaliseringen i samhället ökar kommer denna patientgrupp att vara den första att välkomna de moderna inslagen i sjukvården, säger Hans Håkansson, förbundsordförande, Reumatikerförbundet.

Reumatiker hjälper patienter som har en reumatisk diagnos att ta kontroll över sin hälsa, genom att samla funktioner och information som är särskilt värdefull för dem. Den är även till stöd för anhöriga till patienter med reumatiska diagnoser.

- J u mer vi tittar runt om i landet desto mer förvånas vi över hur lite landsting och myndigheter vet om vilka digitala tjänster som bör utvecklas. Då vill vi bara säga: Titta på oss! Vi har de digitala satsningarna som behövs idag och som patienter utgår från ska finnas imorgon. Som förbund vill vi göra ännu mer för personer med reumatiska sjukdomar, säger Hans Håkansson.

Ytterligare funktioner på appen är att användaren kan rapportera in statusvärden till sin reumatolog via PER (Patientens Egen Registrering), och även få tillgång till sin medicinska journal genom 1177/Vårdguiden.

- Reumatikerförbundet är den största patientföreningen, och i det här fallet den första patientföreningen som erbjuder personer med reumatiska diagnoser en skräddarsydd app som möjliggör för läkemedelsbeställning och överblick av recept, direktrapportering av hälsovärden till vården och viktig information från förbundet, säger Hans Håkansson.

Mer information finns på Reumatikerförbundets hemsida: https://www.reumatikerforbundet.org/att-leva-med-reumatism/reumatiker-appen/

Om appen Reumatiker:

Appen Reumatiker hjälper personer med reumatiska sjukdomar att ta kontroll över sin hälsa genom att samla funktioner och information som är särskilt värdefulla för dem på ett och samma ställe. Appen är gratis och kan laddas ner på App Store eller Google Play för iPhone respektive Android för både mobiler och surfplattor.

Appen samlar flera värdefulla funktioner, till exempel kan du:

- Ta del av nyheter och information om reumatism från Reumatikerförbundet

- Se dina och anhörigas läkemedelsrecept, inklusive recepthistorik

- Beställa dina och anhörigas läkemedel från etablerade apoteksaktörer med gratis hemleverans

- Se din medicinska journal, i samarbete med 1177/Vårdguiden

- Rapportera in din hälsostatus till din reumatolog via PER

Om Reumatikerförbundet:

Reumatikerförbundet är Sveriges största patientorganisation med cirka 50 000 medlemmar. Vi företräder över en miljon personer i Sverige som har en reumatisk sjukdom, eller någon annan sjukdom i rörelseorganen. Sedan 1945 har vi arbetat med att informera och sprida kunskap om reumatisk sjukdom och övriga sjukdomar i rörelseorganen, och med att påverka beslutsfattare på alla nivåer. Genom Reumatikerförbundets forskningsfond stödjer vi forskning för att hitta lösningen på reumatismens gåta. De senaste fem åren har vi delat ut över 100 miljoner kronor till forskning.

Om FRISQ AB:

FRISQ utvecklar patientcentrerade digitala verktyg för kommunikation mellan patienter, vårdgivare och apotek. FRISQ hjälper individen att få kontroll över sin hälsa genom att erbjuda en plattform med unika uppkopplingar mot offentliga databaser. Appen Reumatiker är utvecklad av FRISQ och byggd på FRISQ:s plattform.

För mer information, kontakta Nina Unesi, pressekreterare Reumatikerförbundet, 070 190 35 60, nina.unesi@reumatikerforbundet.org

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler