Reumatikerförbundet lanserar en app för ökat inflytande och delaktighet i vård och behandling

Under hösten 2016 lanserar Reumatikerförbundet en mobilapp som bland annat möjliggör direktbeställning av läkemedel från apotek.

 Via appen kommer man också åt andra tjänster och information från Reumatikerförbundet, till exempel e-hälsotjänster, medlemssidor och information om diagnoser.

Genom appen vill Reumatikerförbundet möta användarna där de finns och samtidigt stärka sina medlemmars möjligheter att påverka och förbättra sin hälsa.

- Med ny teknik öppnas nya möjligheter som kan underlätta vardagen på ett avgörande sätt. Redan förra året använde mer än 50 procent av besökarna på vår hemsida sig av en mobil enhet istället för en dator. Detta måste vi såklart anpassa oss efter, säger Annika Sjöberg, kommunikationschef och ansvarig för e-hälsosatsningarna på Reumatikerförbundet.

Övertygelsen om att informerade och delaktiga patienter har bättre möjligheter att påverka sin behandling och sin hälsa ligger till grund för satsningarna på e-hälsotjänsterna. Genom de nya digitala lösningarna underlättas patientens rätt att vara medskapare i sin vård avsevärt och det är därför som Reumatikerförbundet arbetar med dessa frågor.

Appen lanseras i samarbete med företaget FRISQ som tagit fram en tjänst för hantering av recept och läkemedel oavsett vilket apotek man använder.

- Det känns spännande att vi som första patientförening kan erbjuda våra medlemmar den här servicen från FRISQ. Möjligheten att beställa läkemedel och överblicka sina recept kan verkligen underlätta vardagen för många av våra medlemmar, säger Suzanne Ahlkvist, förbundsstyrelseledamot i Reumatikerförbundet. 

Kontakt:

Nina Unesi, pressekreterare Reumatikerförbundet, 070-190 35 60

Annika Sjöberg, kommunikationschef Reumatikerförbundet, 0708-605 604

Martin Irding, FRISQ AB, 0705-20 65 05

Om Reumatikerförbundets e-hälsotjänster

Reumatikerförbundet driver sedan 2014 e-hälsotjänster där medlemmar bland annat kan föra hälsodagbok och få handfast vägledning kring sin hälsa från en hälsocoach. Reumatikerförbundet har också deltagit aktivt i arbetet med tRAppen, en mobilanpassad webbtjänst riktad till personer med reumatoid artrit. tRAppen är ett stöd för egenvård och fysisk aktivitet. 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler