Reumatikerförbundet välkomnar Nobelpriset i medicin!

Reumatikerförbundet välkomnar utnämningen av årets Nobelpristagare i medicin vilken haft stor betydelse för utveckling av vård och behandling av reumatiska sjukdomar. Det skapar också förväntningar på framtida forskningsresultat.

- Det är glädjande att ett så viktigt forskningsområde belönas med Nobelpriset. Redan idag har denna kunskap använts i nya behandlingsmetoder. Ett tydligt exempel är behandling med biologiska läkemedel som innebär en revolution för oss reumatiker, säger Anne Carlsson, ordförande Reumatikerförbundet.

- Framtiden kommer förhoppningsvis bli ännu mer spännande när forskarna kan hitta nya läkemedel eller till och med vaccin mot reumatiska sjukdomar. Min förhoppning är att detta kan stärka Reumatikerförbundets insamlings- och forskningsarbete och inge hopp till våra medlemmar att man faktiskt kan lösa reumatismens gåta, avslutar Anne.

 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler