Reumatikerförbundet godkänner Ecoleans förpackningar

Reumatikerförbundet har godkänt samtliga av Ecoleans förpackningar, inklusive sugrörsanvändning samt återförslutningen SnapQuick, som lätta att öppna och lätta att använda, för alla.

Reumatikerförbundets test bygger på en vetenskapligt beprövad metod. Genom att få Reumatikerförbundets godkännande och kvalitetsstämpel är numera alla Ecoleans förpackningar certifierade som lättanvända och lätta att öppna, av personer med reducerad handstyrka. Det globala förpackningsföretaget Ecoleans förpackningar är redan lovordade världen över av konsumenter, för deras användarvänlighet i vardagssituationer, vilket Reumatikerförbundets godkännande bekräftar.

Beprövad metod

“Reumatikerförbundets beprövade metod utvärderar alla aspekter i hur man använder en förpackning. Personer med reducerad handstyrka har testat Ecolean-förpackningar baserat på en mängd parametrar såsom att öppna, hälla, återförsluta – och samtliga förpackningar godkändes i detta utmanande och prestigefulla test”, säger Jens Olofsson, Customer Marketing Manager, Ecolean.

Ska kunna användas av alla

“Idén med att produkter och förpackningar bör vara funktionella och lätta att använda av personer med reducerad styrka i händerna, bygger på att de då även kan användas av vem som helst. Jag hoppas att fler förpackningsföretag följer Ecolean och fokuserar på att utveckla lättanvända förpackningar”, säger Lotta Håkansson, ordförande, Reumatikerförbundet.

“Att den globala befolkningen blir äldre är något vi bör ta I beaktande inom förpackningsindustrin, det blir mer och mer viktigt att utveckla förpackningar som är lätta att använda för alla, oavsett personens fysiska förutsättningar eller ålder”, säger Jens Olofsson, Customer Marketing Manager, Ecolean.

Pressmeddelande från Ecoleon.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler