Till Nanna Svartz minne

Stipendium för framstående svensk reumatologisk forskning

För nittonde året i följd delar Reumatikerförbundet och Pfizer gemensamt ut ett stipendium till minne av Sveriges första kvinnliga professor i medicin Nanna Svartz.

Stipendiet är på 50 000 kronor och kan delas mellan flera personer som samarbetat kring den prisbelönta insatsen. Utdelningen sker runt Internationella Reumatikerdagen den 12 oktober. Stipendiet ska användas till forskning eller därmed förknippad verksamhet såsom studieresa, utrustning eller dylikt.

Forskning som sker i nära samverkan med reumatikern/patienten prioriteras. Stor vikt läggs vid den motivering som ska följa med nomineringen.

Syftet med stipendiet är att uppmuntra patientnära forskning i Sverige, samt bidra till ett ökat intresse och kännedom om den reumatologiska forskningen bland sjukvårdspersonal, beslutsfattare och allmänhet. Tidigare nomineringar är inget hinder.

Nominering med motivering mailas senast den 3 juni 2017 till Yvonne.Enman@reumatikerforbundet.org

Stipendiater genom åren:
2016 Kaisa Mannerkorpi, Göteborg