Säkra rätten till rehabilitering

Staten behöver gå in och säkra rätten till god rehabilitering genom ett nationellt rehabiliteringsstöd. Bostadsorten ska inte avgöra människors möjlighet att leva ett friskare och mer aktivt liv.

Staten behöver gå in och säkra rätten till god rehabilitering genom ett nationellt rehabiliteringsstöd. Bostadsorten ska inte avgöra människors möjlighet att leva ett friskare liv. Nya mediciner har lett till att sjukdomsutvecklingen i vissa fall kan bromsas. 

Men för att få en bättre funktionsförmåga och för att minska sjukdomsbesvären krävs även fysisk träning och rehabilitering, ibland i varmvattenbassäng eller genom teamrehabilitering på sjukhus eller i varmt klimat.

Det skriver Reumatikerförbundets ordförande Lotta Håkansson i en debattartikel tillsammans med ordföranden i Neuro och Psoriasisförbundet idag. 

Länk till debattartikeln hittar du här.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler